MEB PYBS 2014 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı



Milli Eğitim Bakanlığı her sene PYBS yani Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavını gerçekleştiriyor. Tek oturumda gerçekleştirilen sınav 5-7-6-7-8. Ve 9-10-11. Sınıfların kendi sınıf derecelerine göre yapılıyor.


Sınavın amacı ne?


Bursluluk sınavı MEB dahilinde ki okullarda okuyupta ekonomik yönden zayıf ailelerin çocuklarına yardım edebilmek adına yapılan bir sınavdır. Sınav her sene eğitim-öğretim yılının bitmesinin ardından Pazar veya Cumartesi günü yapılmaktadır.

Sınava katılma şartları nelerdir?

(Ayrıntı; PYBS Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzu İndirmek için Tıklayın )
Sınava katılmak için öncelikle katılacak öğrencinin aile yıllık kişi başına düşen geliri hesaplanır. Bu hesaplama sonucu çeşitli kontenjanlara göre derecelendirilmektedir. Aynı derecelendirme puan hesaplamasında da yapılmaktadır.

Rehber pybs 104


Kontenjan Türleri;
  • Öğretmen çocuğu
  • Korunmaya muhtaç çocuk
  • Yaşadığı yerde okul yok
  • Diğer çocuk
2014 PYBS ne zaman açıklanır?

Velilerin ve öğrencilerin merakla beklediği soru olan sınavın açıklanma tarihi bakanlıkça 21 Temmuz 2014 olarak ilan edilmiştir. Bu tarihte sınav ham sonuçları alınacaktır. Ardından bu ham puanlar ile okullarda öğrenciler tekrar tercih yapacak ve tercihlerine göre istedikleri bursa veya yatılı okul imkânına sahip olabileceklerdir.

MEB PYBS 2014 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı için “0 yorum” bulunmaktadır.

Since 2013 z™