Facebook Home artık yolun sonuna mı geliyor?


Facebook Home, son günlerini mi yaşıyor?

Dünya’nın en ünlü sosyal paylaşım mecralarından biri olan Facebook, büyük umutlarla tanıttığı Facebook Home uygulamasını rafa kaldırma hazırlıklarında.


Facebook Nedir ? Ne amaçla “Facebook Home” ortaya sunuldu?

Facebook insanların çevrim-içi(Online) bir şekilde haberleşmelerini, etkileşimde bulunmalarını sağlayan ve uzun zaman önce hayatımıza girmiş olan bir sosyal paylaşım sitesidir. 1 Milyondan fazla kullanıcısı ile dudak uçuklatan Facebook her gün yeni üyeler kazanmakta ve daha fazla yayılmaktadır. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde Facebook Home`u tanıtmıştı. Ancak son günlerde ki gelişmeler bize gösteriyor ki Facebook Home artık eskisi kadar rağbet görmemekle birlikte şirket de uygulamayı güncellemiyor. Dolayısıyla akıllara gelen ilk soru “Acaba Facebook Home yolun sonuna mı geldi?” oluyor.

webyoloji - facebook home


Peki, uzmanlar ne söylüyorlar?


New York Times'ın raporuna göre dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook, Facebook Home'u geliştiren ve arayüzü tasarlayan geliştirici ekibini dağıttı. Yine New York Times'ın raporlarına göre Facebook, yeni projelere yoğunlaşmış durumda.

The Verge'e göre ise, durum tam tersi: Facebook, Home uygulamasını hala geliştiriyor ve uygulama rafa kaldırılmış değil. Ancak bu iddia pek gerçekçi değil çünkü Facebook Home uygulaması Ocak'tan beri hiç bir güncelleme almadı. Aynı zamanda Facebook'un yeni Facebook Phone planları da suya düşmüş gibi gözüküyor.


Anlaşılıyor ki; Facebook Instagram’ı ve bunun gibi diğer siteleri de satın aldıktan sonra artık yan sitelerine yönelecek ve kendini geliştirecek… 

Facebook Home artık yolun sonuna mı geliyor? için “0 yorum” bulunmaktadır.

Since 2013 z™