MMORPG ve Türkiye'de Role Play


Merhaba sevgili Webyoloji okurları...

Günden günde artış gösteren MMORPG oyunlar her ne kadar ilgi görmüyor gibi görünse de bu sektörde büyük paralar döndüğünü bilmekteyiz. Piyasada bir sürü oyun olmakla birlikte, bu oyunların kendilerine has turnuvaları da artık yaygın duruma geldi. Artık neredeyse tüm oyunlar bir şekilde büyük şehirler de internet kafe (LAN) turnuvaları düzenlemekteler.

Multiplayer oyun ve bu oyun tarzının hayatımızda ki yeri nedir?

Günümüzde çok oyunculu yani multiplayer olarak bilinen oyunlar tüm ilgiyi üzerlerine çekmektedir. Çünkü oyuncular eş zamanlı bir şekilde rakipleriyle oyun oynamaktan zevk alıyorlar. Özellikle FPS, MOBA ve MMORPG oyunlarında bu gözümüze çarpan bir husus. Ancak MMORPG tarzı oyunlar daha fazla bizi gündelik hayatımızdan soyutluyor.

MMORPG oyunlarında bir çok görev (quest) bizi beklemekte. Her adımda başka basamaklar karşınıza çıkıyor ve durmadan bir şeyler için çabalıyorsunuz. Sürekli bir senaryo devam ediyor. Ancak bir süre sonra oyuncular bu senaryolardan sıkılıyor ve 1on1 yani PvP & düellolar yapmaya başlıyorlar. Bu noktadan sonra zaten oyuncular arasında rekabet artmış oluyor. Bir süre sonra gruplaşmalar oluşuyor ve ilk birlikler kuruluyor.

 MMORPG dünyasında en büyük etken takım oyunudur. Tek başınıza oynamanız hem sıkıcı hem de zor olmakla birlikte sizden büyük ölçüde zaman çalmaktadır. Eğer bir birliğiniz yada clanınız var ise o zaman diğer oyunculardan bir adım öndesiniz demektir.

En güncel ve en çok oynanan MMORPG oyunu hangisidir?

 Bu aralar gündemi meşgul eden tek oyun var oda Yulgang2…




Yulgang2 iddaalı bir giriş yaptı sektöre ancak bu ilgiyi ne kadar diri tutacak onu bilmiyoruz. Moba oyun tarzını MMORPG ile birşeltirmeyi hedefleyen Toyo Games şimdiden oyuncuların ilgisini topladı. Önerim olarak oynayın derim. Çünkü gameplay videoları ve oyunun kurgusu cidden hoş. Oyuncuyu her yönden yönetebiliyorsunuz. Grafik yönünden de kötümsenecek yanı çok az.


İyi günler…

MMORPG ve Türkiye'de Role Play için “0 yorum” bulunmaktadır.

Since 2013 z™